Vi söker en problemlösande elektriker

Problemlösande elektriker med ett brinnande miljöintresse? Vi måste snacka!
Nu tar gänget på Befesa ScanDust i Landskrona ett nyfiket kliv ut på marknaden på jakt efter vår nya drömkollega. Denna gång letar vi efter en pigg, glad och proffsig elektriker med miljöhjärtat på rätta stället.

Är det kanske du som vill hoppa ombord på vår spännande resa mot en bättre miljö? Dina nya kollegor väntar!

Kort om tjänsten
Som elektriker hos oss arbetar du både med förebyggande och akut underhåll, montage och servicearbeten på exempelvis frekvensomriktare, el-motorer och styrsystem.

Dessutom pysslar du med utveckling av arbetssätt och metoder samt optimering och åtgärder vid process-störningar. Vår industri är automatiserad och innefattar många komplexa processer, vilket innebär stora möjligheter för dig att utvecklas.

Stämningen på jobbet
Vi tog ett snack med dina framtida kollegor för att känna in atmosfären på Befesa ScanDust.

Så här lät det:

”ScanDust är en väldigt varierad och spännande arbetsplats där du verkligen bidrar till att skapa en bättre miljö.”

”En anledning till att vi mår så bra på vår arbetsplats är gemenskapen. Vi ordnar allt från sportaktiviteter till regelbunden grillning varje fredag!”

Fler saker som gör livet extra trevligt hos oss

  • Friskvårdsbidrag.
  • Höst- och vårfest.
  • Flexibelt schema för dagtidsgång och fördelaktigt kontinuerligt 3-skiftsschema med goda återhämtningsmöjligheter.
  • Bonussystem.

Vem är då vår nya superstjärna?
Vi tror att du är en noggrann person som är en fena på problemlösning. Du tar initiativ och kommer med förslag på lösningar utifrån ett hållbart perspektiv och en förmåga att se sakers sammanhang.
Dessutom tar du stort ansvar för det egna arbetet men även för gruppen och planerar arbetet med fokus på säkerhet, kvalitet och teknisk tillgänglighet.
Inte minst vill du ha kul på jobbet och utvecklas tillsammans med oss i vår strävan efter en mer hållbar morgondag!

Krav för tjänsten

  • Teknisk utbildning, inriktning el med behörighet.
  • Erfarenhet som elektriker, gärna inom industri.
  • För att lyckas i arbetet bör du ha kunskaper inom el-schemaläsning, PLC-system, pneumatik och el-mekanisk utrustning.

Låter det som du? Bra! Bockar du även av följande punkter blir vi extra glada

  • AL-behörighet, erfarenhet av arbete med högspänning samt om du tidigare har arbetat med felsökning inom processindustrin.
  • Utbildning eller erfarenhet inom automation och PLC.

Om oss
Befesa ScanDust AB är ett återvinningsföretag som specialiserat sig på att återvinna metaller ur rökgasstoft som levereras från Nordiska stålverk. Den återvunna metallen går sedan tillbaka till stålverken och ingår i tillverkningen av nytt rostfritt stål. På så sätt minskar vi belastningen på miljön. Processens energiöverskott används bland annat i Landskrona stads fjärrvärmesystem. Sedan anläggningens start 1983 har drygt 650 000 ton rostfritt stål återförts till stålverken.

Lediga tjänster inom vår verksamhet.

Söker du ett meningsfullt arbete och är redo att omsätta den cirkulära ekonomin i handling? Hos oss gör du inte bara ett jobb – du hjälper även miljön och bevarar våra resurser. Våra anställda är en nyckelfaktor såväl för vår dagliga verksamhet som för företagets strategiska utveckling och framtid.

Mer information om tjänsterna hittar du här:

Radioaktivitetsövervakare

Befesa ScanDust har under vintern 2019/2020 installerat 2 par radioaktivitetsövervakare för kontroll av eventuell radioaktivitetskälla i allt in- och utgående material till anläggningen.
Driftsättning genomfördes tillsammans med tillverkare (Bertin) under v.10.

Ny lagerhall

Befesa ScanDust kommer under 2020 att uppföra en ny lagerhall. Denna kommer att ha en yta på ca 3 300 m2 och ligga i anslutning till befintlig stofthall.

Tack vare hallen kommer såväl lossning och lagring av material som hantering zinkrikt slam att framöver göras inomhus, vilket kommer att minska risker med diffus damning betydligt.

Lokalen beräknas vara klar i augusti 2020.

 

Uppdatering 2020.03.19
Byggnation av lagerhall startad enligt tidplan. Leverans av stålstomme till väggar och tak påbörjas under v. 13, samt kort därefter även montage.