Befesa ScanDust AB återvinner metaller ur rökgasstoft som levereras från stålverk i Norden och övriga Europa. Den återvunna metallen går sedan tillbaka till stålverken och ingår i tillverkningen av nytt rostfritt stål. Processens energiöverskott används bl.a. i Landskrona kommuns fjärrvärmesystem.
Vi utvecklar ständigt vår unika teknik och är ledande inom metallåtervinning i Europa. För att accelerera utvecklingen krävs ett underhållsarbete i världsklass, där högt säkerhetstänk, hög teknisk tillgänglighet och ekonomisk effektivitet är ledstjärnor.

Är du en tekniskt kompetent person med industriell erfarenhet som gillar att leda den samlade underhållsavdelningen bestående av både mekaniker och elektriker på en förändringsresa mot ett proaktivt underhåll, där hög effektivitet och kvalitet på utfört arbete skall vara en självklarhet? Då kan du vara vår nästa medarbetare när vi nu söker en trygg och stabil operativ underhållsledare, att leda det dagliga underhållsarbetet.

Roll
Den operativa underhållsledaren rapporterar till underhållschefen för Befesa Scandust AB och är placerad vid anläggningen i Landskrona.
På vår spännande resa kommer du ha en nyckelroll i att säkerställa en stabil drift med hög kvalitet och effektivitet på utfört underhållsarbete. Du förväntas därför att i samråd med den operativa produktionsledningen planera och följa upp alla typer av underhållsarbeten. Du kommer också att vara en viktig resurs i att förstå grundorsaker till återkommande produktionsstörningar, och med ledning av detta definiera effektiva och robusta underhållsrutiner för verksamheten.

De huvudsakliga uppgifterna och ansvar för den operativa underhållsledaren är att:
• Implementera förebyggande underhåll i balans med övrigt underhållsbehov påkallat på kort sikt
• Leda, fördela och följa upp dagliga aktiviteter
• Tillsammans med produktionsledningen planera och genomföra periodiskt underhåll.
• Utveckla gruppen, professionellt, tekniskt och kulturellt som består av 20 medarbetare varav 8 daggående och 12 skiftgående.
• Bidra till utvecklingen av underhållsarbetet, dess rutiner och processer.
• När du kommit in i arbetet finns möjlighet att driva större förändringsarbeten inom underhåll.
Arbetet kommer ske i tätt samarbete med främst underhållschefen, men andra viktiga kontaktytor är produktion, inköp och utveckling.

Du kommer i denna roll att:
• Säkerställa att arbetet utförs på ett säkert sätt
• Hantera dagliga personalfrågor så som ersättare vid sjukfrånvaro, planering av ledigheter och semester, godkännande av övertid i förhållande till bemanningsläget
• Planera, bereda och följa upp underhållsavdelningens dagliga arbeten
• Säkerställa att arbeten rapporteras på ett informativt sätt i underhållssystemet
• Följa upp och säkerställa att planerad rondering genomförs och att avvikelser åtgärdas/rapporteras
• Rapportera och utreda eventuellt förekommande tillbud och olyckor
• Medverka i utvecklingen av det förebyggande underhållet
• Följa upp att rutiner, regler och mötesstruktur efterlevs
• Ansvar för att utveckla goda leverantörskontakter och att beställning och avrop hanteras korrekt inom gruppen
• Ansvar för inköp av reservdelar och att reservdelsbeställningar och avrop hanteras korrekt inom gruppen
• Tillkalla de externa resurser som krävs för att upprätthålla säkerhet och drift
• Åtgärda och rapportera risker i arbetet enligt gällande regler

Bakgrund
Vi ser gärna att du som söker har en relevant teknisk högskoleutbildning i kombination med fem års dokumenterad industriell erfarenhet av brett kvalificerat underhållsarbete (el, automation och mekanik).
Vidare bör du vara intresserad av människor och ha en stark vilja att leda och utveckla både verksamheter och människor.
Goda kunskaper i Svenska och Engelska i tal och skrift är en förutsättning.
Du skall ha datorvana och tidigare erfarenhet av att jobba i Officepaketet.

Egenskaper
Du är en ambitiös person som vill vara med och påverka och verka som ledare i ett stort förändringsarbete som pågår. Det är viktigt att du vid sidan av din goda tekniska kompetens inom underhåll också har ett stort intresse för att leda och utveckla människor och verksamheter. Vi ser helst att du redan har provat på ledarrollen på gruppnivå i någon form, gärna i samband med förändring och utveckling. Du uppskattar sannolikt också att analysera och lösa problem på samma sätt som du också vill genomföra lösningen i verksamheten. För att lyckas i rollen är det också viktigt att du är en god kommunikatör och har ett pedagogiskt tillvägagångssätt. På Befesa är det nära till handling och vi arbetar med korta beslutsvägar vilket underlättar förändringsarbetet.

Anställningsvillkor
B-körkort är ett krav
Heltid, tillsvidareanställning

Mejla din ansökan senast den 30 april till gunilla.andersson@befesa.com. Har du några frågor kontakta Gunilla Lindskog Andersson på telefon 0418-43 78 03.